Märklig busstur…..

Igår flaxade jag runt på olika ställen så jag tog bussen. Det finns sk. Närtrafik här. Den får pensionärer åka med. Från början vågade jag nästan inte åka med den eftersom jag inte har åldern inne. Äsch vi är inte så noga av oss, sa den chauffören. Så ska man betala bussavgift 22 kr om man inte är färdtjänstberättigad. -Nej vi är inte så noga med sånt på den här bussen, har flera chaffisar sagt. Så numer vågar jag kliva på bussen.

På den här bussen tycks det alltid vara en väldigt familjär stämning. Alla pratar med varandra, inklusive chauffören.

Igår var det för mig en ny chaufför, men förstod att han inte alls var ny chaffis. Jag tänkte bara kliva på….men då ville han att jag ska betala! Hur ska dom ha det? Ja, ja jag lät honom scanna in mitt busskort. Då jag var klar med det jag skulle göra så skulle jag hem igen. Kunde ta en snabbare vanlig buss, eller servicebussen som kör omväg. Funderade på det medan jag gick till en hållplats. Den första bussen som kom var servicelinjen. Så jag klev på. Nu ville chaffisen inte ha betalt, fast den förra betalningen slutat gälla sedan länge. Där jag klev på bussen var i närheten av kommunhuset.

-Jasså, har du varit här nu och skällt på dom och sett till att nu får dom sköta sig bättre här i kommunhuset?, skojade han. -Absolut, svarade jag! Nu fortsatte han att skämta hela tiden under resans omväg. Pensionärerna skrattade gott och skämtade tillbaka. Verkar som dom alla vet varandras namn också. Chaffisen är, gissar jag, en pensionär som fortsatt jobba efter pensionsåldern.

Rätt som det var stannade han på en hållplats utan att någon skulle gå på eller av där. Gick ut i gången till oss alla passagerare i bussen, och visade ett bröllopsfoto på honom och en kvinna som han gifte sig med i ett afrikanskt land för fyra år sedan.

Hahaha, ja det är verkligen familjärt på den här typen av buss. Mycket skämt och skratt. Bara konstaterar att så familjär med passagerarna skulle jag aldrig kunnat vara om jag hade varit busschaufför.

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Märklig busstur…..

  1. Ama de casa skriver:

    Haha! Verkligen en annorlunda busstur. Oftast sitter alla med näsan i telefonen (utom chauffören då, fast jag har sett i tidningarna att sånt också förekommer…).
    Trevligt med glad stämning!

    • surridurr skriver:

      Misstänker att det chaffisen har lika roligt som de äldre har på hans bussturer!! Misstänker också att jag fick betala första turen för att han inte kände igen mig, för ingen annan behövde betala. Nästa gång jag klev på slapp jag betala………för att han då kände igen mig? Ska bli intressant att se om min misstanke stämmer överens med verkligheten. OM det gör det är det inte att OK att han som chaffis väljer uta vilka som ska betala och vilka som inte ska betala. Men kan ju i så fall inte gärna klaga, eller hur? Ska jag i så fall klaga på att han inte tar betalt av mig?????

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s