Lördag 7/9-19

Ömsom soligt, ömsom lätt mulet. Av regnet som skulle komma ser jag inget. Inte ens några regnmoln. Lätt bris. Skuggtemperaturen är 17.

Definitiv t-shirtväder.

Balkonghäng är absolut möjligt. Inte för att gassa i solen, men väl för att sitta där i t-shirt, kortbyxor med en kopp kaffe och en bok.

Vädret blev under dagen bättre och bättre. Till slut enbart soligt men jag tror inte temperaturen gick över 20.

Har jag bestämt mig så har jag……..på eftermiddagen då det var som bäst väder bakade jag ett par limpor. Och idag har jag stoppat in ett 2-kg vitkålshuvud i frysen. Så har jag aldrig gjort förut.

Anledningen är att det ska bli kåldolmar så småningom. Vitkålen ska vara i frysen ett par dygn. Sedan ska de vara på upptining ett dygn i rumstemperatur. Först därefter ska det bli kåldolmar. En maträtt jag var barnsligt förtjust i som barn. Men det har aldrig blivit detsamma då jag själv försökt göra maträtten, som då mina föräldrar gjorde den. Hoppas det kommer att fungera bättre med det recept jag ska prova den här gången.

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Lördag 7/9-19

 1. Lantlivsbilder skriver:

  Av regnet SMHI hotade med igår kommer det massor, och verkar komma hela dagen här. Temperaturen är +12 grader, svag vind, och ordentligt med regn hittills idag.
  Svante

 2. Anki skriver:

  Somrig och fin bild! Vi fick också riktigt ”fin-väder” och inte alls det regnväder som SMHI förutspått … ganska vanligt fenomen numer 🙂
  Spännande med vitkålen – visste inte att man kunde frysa den hel – ska bli kul att se hur det blev.
  Ha en trevlig söndag!
  Kram

  • surridurr skriver:

   Det där med vitkålen visste inte jag heller. Lärde mig det i ett TV-program. Bladen ska lossa lättare då och behöver inte förkokas, lovade TV-programmet. Gillar kldolmar men tycker det är så omständigt att göra, och mina ”hittepårecept” har aldrig blivit bra. Återkommer i frågan då jag testat!
   Kram

 3. farfar hebbe skriver:

  Kåldolmar gjorde mamma ibland,jättegott,själv har jag aldrig provat på att göra själv..Här är det tjock dimma nu på morgonen.Haé Kram.

 4. Ingrid skriver:

  Jag gillar också kåldolmar och gjorde det, om inte ofta, så i alla fall då och då förr. Det där med att frysa kålhuvudet innan tillagningen har jag aldrig hört talas om förut, men det låter vettigt. Själv har jag alltid skållat det och plockat av bladen efterhand som de lossnat. Du får återkomma när du provat den här metoden. Spännande!!
  Trevlig söndag!
  Kram, Ingrid

  • surridurr skriver:

   Jag tyckte också om kåldolmar som mina föräldrar gjorde, men lärde mig aldrig hur man gör dem. Provat på lite delvis hittepårecept…..men har aldrig blivit bra. Nu i början på veckan som kommer ska jag på det igen. Återkommer med resultatet.
   Solsken till att börja med idag, men nu gråmulet.
   Kram

 5. Ama de casa skriver:

  Kåldolmar är sååå himla gott! Knepet med kålhuvudet har jag aldrig sett förut, själv kämpade jag med ett ofruset… Fast till sist ledsnade jag och gjorde nakna kåldolmar med kläderna vid sidan av. Funkar bra det med, även om det inte blir lika snyggt 😀

 6. En härlig sensommar har även vi haft.
  Mysigt ser det också ut där med de pittoreska husen och ån.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s