Hej och hå!

Om jag hade haft bilen kvar, så skulle jag idag ha åkt till en havsstrand och tagit ett dopp. Men nu har jag inte det. Klarar mig bra utan bil, men ibland så……som idag…..! Tror inte havet hunnit bli iskallt ännu. Skönt att bada då det inte är massor av folk på stranden. Lite skämmigt ju med alla fula märken på benen som är sviter av sjukdomen jag hade för ca 6 år sen. Läkarna vet inte om märkena någonsin försvinner. Men de har i alla fall bleknat.

Hämnden är ljuv! Här är det inte lyhört från sidorna. Men uppifrån och nerifrån. Ovanför har en barnfamilj köpt lägenhet. Blir bara galen på deras barn. De springer gatlopp fram och åter i lägenheten, samt hoppar och studsar. Till och med så störande att grannen under mig lider av barnfamiljen ovanför mig! Jag har sagt till flera gånger. Mamman menar dock att dom måste få springa och hoppa! Har försökt förmå henne till att vara ute med barnen mycket mer, om dagarna så de får springa av sig.

Nu har min granne under mig varit borta rätt ofta. Då barnen ovanför mig dunsar och har sig vrider jag upp stereovolymen ordentligt. Så att jag själv inte trivs med volymen. Men det biter tydligen. För strax efter blir det slut med dunsarna hos dem. Då det händer kvällstid gör jag detsamma med tv:n. Även då tar det slut med barnens dunsande. Låter dock tv:n vara igång på alldeles för hög volym ett bra tag till eftersom dom har sitt sovrum ganska precis över min tv. Dom kan gott få störas av mitt tv-ljud när de försöker sova, till dom lär sig att stoppa barnens hoppande och dunsande över mitt sovrum vid 6-tiden på morgonen. Barnens studsande har upphört ganska snabbt efter att jag höjt volymen till en obehaglig nivå. Men det har tydligen effekt!

Om sameprylarna. Tror jag ska försöka utvidga samlingen genom att köpa en samesjal till den kalla årstiden kommer. En brosch att sätta ihop sjalen med har jag redan. Inget behov av att ha en helt traditionell sameklädsel. Men vill ha en del som är tillverkat just i Tärnabytrakten så färger och mönster stämmer överens med ursprunget. Då det gäller klädsel tror jag att jag nöjer mig med de lappskor, lappväska, diverse smycken jag redan har ihop med kombination av sjal.

Det är bara det att det inte är gratis precis. Att det kostar har jag full förståelse för. Det är exklusivt hantverk. Tyvärr är inte innehållet i plånboken så värst exklusivt! Hahaha, men det slutar nog i alla fall med att jag köper det.

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hej och hå!

 1. farfar hebbe skriver:

  Inte kul när det väsnas i huset,jag bor högst upp så jag hör nästan aldrig något från grannar..Jag tycker det är kul med dessa årsglögger från Blossa,,bäst än så länge är 2005 hjortron och 2008 blåbär,förra årets Limone var inte god..Haé Kram.

  • surridurr skriver:

   Javisst är det roligt med årsglöggerna. Köper varje år, men kommer inte alltid ihåg vad som varit godast. Men jag vet att jag har gillat någon som hade saffranssmak (fast det var konstig glöggfärg), hjortron och blåbär. Håller också med dig om att Limone inte var bland de godaste – men jag tyckte den var drickbar vill jag minnas.
   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s