11/9-19

Visst minns jag det datumet år 2001.

Just det datumet och det året avlivades min älskade hund, pga ålder-/sjukdom. Hemskt. Har alltid reagerat på ett lite annorlunda sätt då detta hänt. Har haft ganska många hundar, alltid samma visa när man kommer till slutet på ett hundliv.

Som vanligt låste jag in mig en sam i ett rum, vägrade prata med någon. Hade ett behov av att vara ensam med min sorg….??? Sonen var snäll och kom hem till oss direkt då han slutade jobbet och knackade på och fråga om jag ville prata, vilket jag inte ville. -Ring mig senare, om du vill prata, sa han och åkte hem till sig. Hans syskon ringde. Föräldrarna ringde såklart, och dom kände väl igen situationen. Syrran ringde också, och hade visst uppmanat Mr X att fram emot kvällen försöka locka ut mig ur rummet med en kopp kaffe och någon stark dryck därtill och prata om helt andra saker.

Mr X försökte få kontakt med mig då jag låste upp dörren för att gå på toa men jag vägrade.

Han knackade på dörren där jag låst in mig och talade om vilka som ringt, frågade om jag vill äta något med honom, eller om han kunde få komma in och lämna något ät/drickbart hos mig.

Framemot kvällen knackade han på igen och sa att han har min mamma i telefonen, hon lovar att inte fråga eller prata något om hunden utan om en annan viktig sak. Jag gick med på det. Hon berättade var som hade hänt och berättade att jag måste se på TV-nyheterna.

Jag gick ner till vardagsrummet lagom till nyheterna. Mr X hade städat undan alla hundsaker och hundmat. Vi såg på nyheterna vad som hänt. Åt en smörgås, drack en kopp kaffe och ett glas Calvados. Sen gick jag upp på övervåningen igen. Sa att jag den här gången tänker vara i vårt sovrum och om Mr X lovar att låta mig vara ifred så lämnar jag dörren på glänt.

Tog nog inte riktigt till mig nyheterna och allt prat om händelsen och vilken katastrof det var. Tänkte att den enda katastrofen som hänt är att min älskade hund är död och jag skiter fullständigt i flygplan och torn!

Först dagen därpå kunde jag börja fungera lite mer normalt och inse hur hemsk händelsen var.

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till 11/9-19

 1. Ingrid skriver:

  Att du kommer ihåg den här dagen förstår jag mer än väl. Det är ett svårt beslut att ta när man måste bestämma sig för att ta bort en älskad familjemedlem.
  Åke hjälpte många grannar när den dagen kom. Det var många som inte ville gå till veterinären utan hellre önskade få hunden skjuten av en duktig jägare. En del grävde och begravde hunden själva, men många gånger fick han göra det också. ”Lillhagen” är full av hund och kattgravar.
  Kram, Ingrid

 2. farfar hebbe skriver:

  Den egna sorgen kan ju överskugga allt annat,finns inte plats för något annat just då…
  Det kommer fler rebusar framöver..Haé Kram.

 3. Ama de casa skriver:

  Ja fy vad hemskt det är att fatta det beslutet och se till att det blir genomfört… Förstår att du minns denna dag på flera sätt. Precis som för mig, men det var ett positivt minne fem år efter dom ruskiga terrordåden, det var den 11/9 2006 som vi landade med bilen i vårt garage i Torrevieja och flyttade ned på heltid.
  Kram på dig!

  • surridurr skriver:

   Åh vad bra att det finns troliga minnen med datumet också. Tycker ibland synd om min kära kusin Janne som fyller år just det datumet. Eller…..nääääe hans födelsedag firas såklart på samma sätt alltid både före och efter 2001.

 4. Anki skriver:

  Förstår din känsla och jag har reagerat ungefär som du de gånger som vi varit tvungna att ta detta svåra beslut … jag brukade gå ut i skogen och vägrade prata med någon …
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s