Torsdag 12/9-19

Om dagens väder ….. finns inget att klaga på. Solsken hela dagen. En bris kommer från söder men där jag bor är det ganska skyddat. Känner knappt av brisen, men ser att trädkronorna dansar någon sorts balett emellanåt. Mitt på dagen, 22 grader i skuggan. Ganska lätt att stå ut med, eller hur?

De härdade glasskivorna till frysen är fixade. Skönt med fungerande frys igen.

Matvaruleverans också. Påfyllt i både kyl och frys.

Gissar det måste vara minst ett år sedan jag ätit någon färsrätt som bestått av annat än kyckling. Men den här gången köpte jag kalvfärs också. Vet inte riktigt vad jag ska ha den till. Paketet får ligga i frysen till jag vet vad jag ska göra med den, ja färsen alltså (inte frysen).

Ibland vid on-linehandlande får man en present. Idag var det en sån dag. Se bilden ovanför.

Det är svårt att handla tycker jag. Det ska vara nyttiga varor. Allt svenskt av klimatskäl. Åtminstone inget kött som inte är svenskt, både av klimat- och framförallt av djuretiska skäl. Och så tittar man väl lite på priset också. Djuretiska skäl är det första för mig. Sen nyttighets- och klimatskäl. En nyfiken fråga: Hur tänker du när du handlar?

En sen lunch efter att ha plockat in varorna. Mums! Blåbärssoppan väldigt kall och god. Inte världens nyttigaste, mycket socker i bär. Men åtminstone inget tillsatt socker. En persika som är så där hård och lite syrlig som jag vill ha dem. Och så några nävar nötter.

Balkonghäng har jag alltså hunnit med emellanåt idag, till en geting jagade in mig.

Men hallå där, vad är det i den lilla muggen, är det starkvara så här tidigt på dagen, en vanlig vardag – kanske ni undrar?

I så fall hade ni fel. Det är hälsodrycken Rå Lingon! Syrligt och gott.

Hoppsan!

Känner ni igen den här ”charmiga snubben” som jag hittade på nätet? Han ser lika kantig och innehållslös ut, som någon jag känner igen.

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Torsdag 12/9-19

 1. Ingrid skriver:

  Åh handlar du livsmedel online? I så fall är du den första jag haft kontakt med som gör det. Funkar det bra? Jag vet inte ens om det går att göra det här på ön.
  Ha en fin kväll!
  Kram, Ingrid

 2. Ama de casa skriver:

  Här har vi också haft en superfin dag. Sol hela tiden men lite ”krispigt” på morgonen då det bara var +9. Steg sen till din temperatur, +22.
  Hur jag tänker när jag handlar? Oftast inte alls.. Men jag köper väldigt sällan svenska varor av nån konstig anledning 😉

 3. farfar hebbe skriver:

  Ja igår blev det en skön dag,blåste en aning,men min balkong ligger i en vinkel på huset,så det är oftast lä där..Jag brukar handla på tisdagar,köper ogärna Arla produkter,p.g.a deras personalpolitik,har varit program om den för något år sedan..Haé Kram.

 4. Anki skriver:

  Verkar bra det där med att handla på nätet, men jag fortsätter nog som vanligt – alltså veckohandlar i ”min” ICA-butik 🙂 Vad fick du för present? Svårt att se på den pyttelilla bilden 🙂
  Jag har tyvärr inte ekonomi till att enbart handla KRAV-märkt, eller ens ekologiskt, men handlar i stort sett bara svenskt – kött och mejeriprodukter absolut bara svenskt … frukt och grönt efter säsong och så långt det går bara svenskt, tyvärr finns ju inte svenskodlade apelsiner … 🙂
  Kram

  • surridurr skriver:

   Det var någon lite finare ost, som jag absolut INTE äter. Sonen kom förbi och tog med sig den hem.
   Vissa grejer köper jag ekologiskt därför att det inte skiljer så mycket i pris, t ex på bananer. Då det skiljer mycket i pris väljer jag att nöja mig med att jag köper svenskt när det är möjligt. Vi tycks tänka lika kring handlandet.
   Kram

 5. farfar hebbe skriver:

  Ja det blev riktigt gott,använde bara salt och svartpeppar.Haé Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s