Måndag 16/9-19

Äntligen (är det verkligen legitim att tänka så?) en molnig dag även om visst solsken skiner igenom de lätta molnen. Graderna är 16. Varför tänker jag då äntligen, om den här dagen? Jo, jag har haft ett par kakmonsterherrar på fika här, med resultat att nu är botten nådd i min kakburk! För första gången på 15-20 år har jag tänkt mig att det ska finnas en kakburk här hemma. Förargligt då det kommer oväntat främmande att inte ha någonting att bjuda på. Så jag behöver baka…….

Till att börja med:

Har jag gjort min egen granola igen. Alltid gott att ha i en tallrik yoghurt, tillsammans med bär.

Så tog jag fram:

Kakboken. Den är inte tillförlitlig. Dels blir det inte så många kakor som det enligt receptet ska bli. Dels håller dom inte riktigt formen! Finns ingen möjlighet att det är jag som gjort fel!!!!

”Nu ska vi vara, nu ska vi vara snälla”, inte skratta nu……..alltså!

Havreflarn ska det här föreställa. Väldigt olika i storlek. Flera av dom valde att inne i ugnen flyta ut och para sig med resterande kakor! Dålig stil, tycker jag. Det sades det inget om i receptboken. Boken hävdade att det skulle bli 60 kakor. I helsicke heller….det blev bara 44 st. De var inne i ugnen flera minuter kortare tid än enligt receptet. Ändå lite brända kanter!

Gaffelkakor påstår receptboken. Vadå gaffelkakor? Jo, enligt receptet ska man trycka ner en gaffel på kakorna innan de ställs in i ugnen. Då gjorde jag det. Syns inte på kakorna nu precis. Bilden på de färdiggräddade kakorna i boken, var helt runda i formen, utan brända kanter och med tydliga gaffelspår. 50 kakor skulle det bli, men blev bara 40.

Nu återstår katastrofen i köket……

……och mjöl på golvet som inte syns på bild.

Vilken saneringsfirma ska man ringa nu då??? Inte blev det färdigbakat heller. Två sorters kakor återstår, samt att jag ska ugnstorka bananer……….en annan dag!

och nu, precis nu blev det strålande solsken igen!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Måndag 16/9-19

 1. Lantlivsbilder skriver:

  Vilken tur att min farfar Konditorn fick mig att inte vara förtjust i bakverk. Det blev alldeles för mycket olika bakverk under min uppväxt. Jag har inte bakat en enda gång sedan jag flyttade hemifrån.
  Svante

  • surridurr skriver:

   Minns att du berättade att det var mycket sånt hos er då du var barn. Inte heller jag petar i mig så mycket av sånt. Allra minst det jag själv bakat……..men, som sagt, lite förargligt då det kommer oväntat besök på fika och det inte finns något fikabröd alls. Så nu fyller jag på. Vet också ganska säkert att det kommer att gå åt en hel del kommande helg.

 2. Ingrid skriver:

  Du får väl kontakta en RUT, så fixar hon säkert till köket för dig. Hon kanske bakar färdigt och torkar bananerna också om du ber riktigt snällt. 🙂
  Kram, Ingrid

  • surridurr skriver:

   Har tömt diskmaskinen på ren disk, fyllt på med ej ren sådan. Diskat plåtarna. Så lite bättre är det nu. Ska bli samma väder i morgon igen, ska försöka tvinga mig själv att då baka de två sorter jag inte gjorde idag. Kanske torkar bananerna lite senare ikväll???
   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s