Självklart……

……..den fina, varma och soliga tisdagen tog ett abrubt slut, just då jag skulle bege mig ut. Typiskt!

Kjell ringde på dörren hos mig ett par minuter innan jag skulle ge mig iväg på mötet. En väldigt hygglig man……men pratsjuk. Ska ju på ett möte, förklarade jag snabbt. Ja, jag förstår, sa han och babblade vidare.

-Men nu måste jag gå, förklarade jag……..och det fungerade.

Tid hade jag att passa så det var bara att knata på det i rask takt. Jaja, det blev väl också att tillfälle att öva upp konditionen förstås. Paraply glömde jag ta med mig! Attans.

Nåväl…..det var ett bra och innehållsrikt möte jag var på. Många bra diskussioner. Lite farligt dock att prata och ha för mycket åsikter………..då blir det lätt fler uppdrag ……… men jag är noga med att förklara varje gång att jag är rädd att ta på mig för mycket nu efter mitt utmattningssyndrom, jag raskar på så mycket jag kan (i långsamma steg) framåt och tar absolut inte på mig några fler uppdrag alls inom närmaste året/åren.

Ett extra uppdrag som bara gäller en kväll tog jag dock på mig. Ska tillsammans med en person till träffa en ny chefstjänsteman inom ett område som jag tycker är intressant. Bra att få lite koll på vem han är och hur han tänker om de frågor han ska jobba med. Han har förresten en blogg där han skriver om sitt yrkesområde. Den ska jag läsa in mig lite på, innan mötet.

På hemvägen hade jag lite tur. Lite dugg i början, som ganska snabbt upphörde. Men huvva så mörkt det blivit på kvällarna. Har inte varit ute och gått kvällstid på ett tag så nu ikväll märkte jag skillnaden mot sist. Mörkret har jag alltid haft svårt för. Ska bli intressant nu kommande höst och vinter, då jag inte jobbar, att se om det går lättare att klara av mörkret, pga att jag får dagsljus under dagen.

Mat blev det idag också. Men GötaPetter……det här är ju mat för ett helt kompani!

Nu efter det här måste jag skärpa mig. Har bestämt mig för att allra oftast äta nyttigt och i enlighet med anti-inflammatorisk kost.

Förra veckan blev det en dag en rätt innehållande två falukorvsskivor. Då tyckte jag att det var helt OK. Men redan idag blev det ett par falukorvsskivor igen! Till mitt försvar kan jag säga att det är svenskt kött och tom lokalt kött från en bonde jag tycker har bättre djuretik än vad lagen kräver. Fast det blir ju inte nyttigare mat för det. Så nu får det allt vänta ett par månader innan jag ”slarvar” så här igen. Gott var det iaf.

Måltiden blev inte sämre av att jag under tiden jag käkade läste vidare i en bok jag släpar med mig i princip över allt här hemma för att ta varje tillfälle i akt och få läsa ett kapitel till. Återkommer med recension då jag läst ut den. Boken är tjock och jag har inte ens kommit halvvägs än………så det kan dröja ett tag.

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Självklart……

 1. farfar hebbe skriver:

  Morsning.Oki,fattar inte vari det onyttiga ligger,fattar att du menar korven,men jag ser inget onyttigt i den.Haé Kram.

  • surridurr skriver:

   1.processad mat 2. Stekt. Det är OK, enligt mig, någon gång ibland. Men inte varje vecka! 😉

  • surridurr skriver:

   Hebbe jag menar INTE att kritisera dig eller någon alls som äter korv. Verkligen inte. Men korv är processad mat, cancerframkallande om man äter den för ofta, bukfylla med så lite näring. Den är absolut inte lämplig för mig som i huvudsak ska hålla mig till antiinflammatorisk mat som processad mat t ex korv, bacon. Mina inlägg om korvrätten var först att det går an att äta korv men bara sällan, och sedan att nu åt jag korv igen redan veckan efter förra gången – vilket inte är bra för mig.
   Kram

 2. Anki skriver:

  Ser gott ut! Här blev det potatismos och kokt korv 🙂 Det var också gott 🙂
  Kram

 3. Ingrid skriver:

  Jag hade inte ätit falukorv och inte annan korv heller på flera år, när jag fick se att de hade små söta falukorvar på Konsum. Jag köpte en och oj så gott det var. Jag fick lite falukorvsfrossa där ett tag, men nu har det gått över och jag tror det kommer att dröja innan jag köper någon igen.
  Så trevligt med en spännande bok man inte kan släppa. Det ska bli spännande att få veta vilken det är!
  Kram, Ingrid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s