Tisdag 17/9-19

Dom bara luras, lura-lura-luras, dom bara luras allihop och överallt, meterologogen är en luring en riktig luring……..

Idag skulle här bli regn och rusk. Därför lät jag bakgrejerna från igår stå framme, tog bara undan disken. För jag skulle ju baka två sorter till. Till helgen kommer det att gå åt massor.

Inte riktigt alla barnen kommer, men två av barnen med familjer och troligen ett par barnbarn utan föräldrar också. Så vi blir 12 stycken. I det gänget finns många kakmonster, allra helst bland barnbarnen och kanske ena pappan också! Så bakning stod på schemat idag igen, eftersom jag inte bakade allt igår som jag hade tänkt, som i sin tur berodde på att meteorolgerna lurades…….det skulle enligt dom bli dåligt väder som idag.

16,9 grader i skuggan. Strålande solsken. Bara en väldigt lätt bris.

Syltrutor ska det föreställa. Då det har svalnat ska jag skära upp dem.

Det här beslutet, ett bland flera som jag känner till. Men det går ju åt fel håll. De rikaste rika blir bara rikare och de fattigaste fattiga blir bara fattigare. Och det här hävdar förespråkarna att det ska leda till fler jobb. Hur? Ärligt talat så tror jag inte på det.

Nu står tvätt på mitt scema, sedan ska jag försöka hinna med ett balkonghäng innan jag ska promenare iväg på ett möte. Man vet ju inte om det här kan vara den sista möjliga dagen för det i år?

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tisdag 17/9-19

 1. Ingrid skriver:

  Grattis till det fina vädret! Här skiner också solen just nu, men det är kalla, kalla vindar. Vi har bara 8-9 grader just nu. Jag försökte sitta ute där det var någorlunda lä, men det går inte.
  Ha det så gott på ditt balkonghäng!
  Kram, Ingrid

  • surridurr skriver:

   Oj, jag sitter i kortbyxor, linne och lapar sol på balkongen, i sällskap av en bra bok och en kopp kaffe.
   Men jag har lite träd som skyddar. Kanske känns kallare sen när jag ska gå ut? Kan i alla fall inte blåsa alltför mycket som det ser ut på träden. Såg i lokaltidningen att vi haft mycket ovanligt hög värme hittills i september. Men att det varit ännu lite varmare längre inåt i länet.
   Hos dig passar det kanske bättre med en promenad då? Ha det så bra!
   Kram

 2. Anki skriver:

  Just nu +7,1 grad och ösregn! Förut + 9 och åska! Regnet är fortfarande välkommet här, men det är inget kul med åskan som gör att jag inte vill vara ute på nätet som jag vill … 🙂
  Kram

  • surridurr skriver:

   Oj har ni sånt skitväder!? Det skulle vi också haft idag enl SMHI igår. Väldigt torrt i backen här. Regn behövs. Men jag hoppar ändå gärna över det. Om en timme måste jag ut. Skulle inte förvåna mig om ovädret kommer då, eller när jag ska hem igen! Hoppas åskan slutar bråka med er illa kvickt!
   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s