Lördag 21/9-19

Hur bidde det nu då? Först menade smhi att det ska bli soligt och varmt här, den här helgen, och det tycker vi om. Sen tog dom tillbaka det. Istället skulle det bli dåligt väder. Och det tycker vi inte om. Hur har det blivit hittills den här lördagen då?

En solig dag med 18,6 grader på skuggsidan kl 13:35. Helt OK för mig. Kan man få lägga in en beställning på samma väder i morgon också? Idag har jag inte hunnit vara ute något……hoppas på morgondagen. Samt på att ha tid med lite balkonghäng också.

Lingonparfait började jag med i morse. Vet att det inte var i tid, eftersom i morse för mig innebar 10:45. Den ska nämligen stå i frysen i minst 5 timmar, därefter ska den stå i kylen en timme, innan vi ska äta den. Tiden går inte ihop där. Vi får väl lov att ta en paus innan det är dags för kaffe och dessert!? Eller så får dom bli utan dessert, så det så!!!!

Torskryggfilé i foliepaket står i färdiga paket i kylen i väntan på att de ska in i ugnen. Blomkålssoppan ska jag förbereda snart.

Vin har jag totalt glömt att köpa! Det får bli vatten, bubbelvatten, saft. Hahahaha, en lördag. Så kan det gå.

Wow, känner mig riktigt huslig och imponerad över mig själv just nu!

Dessförinnan har jag vallat snabeldragen. Tog dock fasta på förslag från Ama att inte städa innan middagen, utan efter istället. Minsta barnbarnen sitter ofta på golvet och leker med sina leksaker……vill såklart han ska slippa få stora dammråttor på sina kläder. Så jag städade bara några rum, och stänger dörrarna till de ostädade. Bra tänkt där Ama!

Bröllopsplanerna fortskrider. Ja…alltså, det är ju inte jag som ska gifta mig, utan dottern. I stora drag är det bestämt vilka färger på kläderna barnen ska ha. Om det blir så att dom gifter sig här i hennes hemort så ska ”hundskrället” också vara med. Och han ska då ha en fluga i samma färg som tjejernas klänningar. Dottern vill att sonen ska ha kostym med en näsduk i fickan som har samma färg som tjejernas klänningar. Han hävdar dock bestämt att den ska vara vit – annars tänker han inte ha kostym.

Dottern är väldigt bestämd med att hon ska vara en riktig bröllopsklänning, och här är det även bestämt vilka skor det ska vara till. Lite ballt med fina ”gumpadojjor” till tycker jag.

Planen är att vigseln ska vara utomhus, så då kan hundskrället ju vara med. Flugan han har på sig här är silverfärgad. Han har några olika flugor, men ingen i rätt färg, så det blir väl till att leta efter en sådan då.

Det skulle förstås bara ballt med en sån här klövjeväska, så kan ”hundskrället” vara ringbärare!? Obs, den här bilden är lånad från Djurmaxi.

Apropå hundskrället så har dottern skaffat en bredare säng nu, så att husse kanske slipper ramla ur sängen, då Lakritskillen sträcker ut sina ben emot den sovande hussen! Så dom kanske inte behöver leta efter en säng med säkerhetsbälte?

Ingen rast – ingen ro, nu är det dags för städning i badrummen!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Lördag 21/9-19

 1. Ingrid skriver:

  Lycka till med festligheterna! Jag ska ha de mina här i morgon och då får de kåldolmar och så ska jag göra en citronpaj och vispa lite grädde till den.
  Så spännande med ett bröllop. Det är bara Eva som är gift och hennes bröllop var jag med på, men har ju aldrig fått vara med och arrangera ett. Jag har blivit lurad på en hel del faktiskt.Jag har i och för sig fått vara mormor, men bara en vecka om året sisådär och någon farmor blir jag aldrig. Fast man får väl vara nöjd i alla fall.
  Kram och lycka till med städningen!
  Jag drar väl en repa i morgon förmiddag medan pajen står i ugnen.
  /Ingrid

  • surridurr skriver:

   Tack! Jo vi har haft riktigt roligt och trevligt under sen eftermiddag och en bit in på kvällen. Då började ögonen gå i kors på mitt yngsta barnbarn. Han kommer sova gott i bilen på vägen hem!
   Kram

 2. Ama de casa skriver:

  En lagomstädning var en bra lösning på det hela 🙂

  Hoppas kalaset blev kalasbra! 🙂

 3. Anki skriver:

  Kul med bröllopsbestyr – trevligt att ha något att se fram emot 🙂
  Läser inläggen baklänges – och vet därmed att det kalaset gick bra och att maten var god! 🙂
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s