Min knasiga familj!!

Alltså så krångligt att få ihop ett datum för gemensam familjemiddag. Mina barn och barnbarn har alldeles för mycket för sig. Så för säkert ett par månader sedan bestämde vi att äta här hos mig 22/9 kl 13. För att alla ska få samma information meddelar vi oss med varandra gnm messenger i en gemensam ”familjegrupp”.

1. Då det närmade sig kunde inte dottern med familj. Typiskt. Men hon har giltigt förhinder.

2. Son nummer två skickade ut en fråga i gruppen vilket tid det var vi skulle träffas.

3. Son nummer ett ser frågan, och svarar 21/9 kl 16!

4. Son nummer två svarar ”ok då vet jag”

Jag var lite förvånad att det var bytt både dag och tid utan min vetskap, men eftersom det inte spelade någon roll för mig så var det ok. Jag bjöd med även min fd svärson.

Så har jag hållit på och fixat idag. När det var ca 45 minuter kvar till dom skulle komma så visste jag redan att son nummer ett var försenad (som vanligt). Ringde till son nummer två och meddelade detta. Han blev helt frågade! Nämen middagen är ju i morgon? Han hade alltså uppfattat att middagen ändrades från lunch kl 13 till middag kl 16, men inte att det var bytt dag också! Så dom kan inte komma. Men va faaaan!!!!! Det slutade alltså med att son nummer ett, och hans två barn kom, samt min fd svärson.

Vi hade en trevlig långmiddag tillsammans med mycket surridurrande, och dom käkade som bara den. Mitt äldsta barnbarn tycker det är väldigt roligt att prata om våra gemensamma minnen sedan han var liten. Så det var ett givet samtalsämne.

Yngsta barnbarnet fyller snart 3 år. Vi hade lite rolig konversation idag. Dels minns han fortfarande en läskig tomte jag hade på en hylla i julas. Den både dansade och sjöng. Så undrade han var tomten är nu? Tomten sover nästan hela året, han sover nu nerstoppad i en kartong, förklarade jag.

-Tycker du att vi ska ta fram den i jul?

-Näää, läckig tomte…….hävdade han.

Så pratade vi om hans kusiner han har här, och om dotterns hund. Det har han koll på. Jag frågade vem hans pappas mamma är?. Han såg helt förbluffad ut. Han tänkte nog ”hur knasig är du, en pappa kan ju inte ha en mamma förstår du väl”?

Då jag talade om att jag är hans pappas mamma så visade han tydligt ”nähä du försökt inte lura mig” och så pekade han på mig och sa konstaterande att jag är fammo! Så det så!

Ja men det blev trevligt fast vi inte var så många. I morgon kommer son nummer två med familj, samt äldsta barnbarnet och fd svärsonen igen. För att det är roligt att träffa den familjen också.

I och med att det var mat iordninggjord för 10 personer, så åt alla de vuxna (utom jag) dubbelportioner och tom trippel. Det var ju roligt att de gillade maten.

Så nu räcker inte maten till i morgon då vi blir 7 personer! Vilket strul det lätt blir i den här knasiga familjen. Ja, ja. Jag hoppas förrätten räcker. Tog fram kalvfärs ur frysen för att laga något extra, eftersom fiskrätten inte räcker till oss alla. Så den här fammon får laga mer mat i morgon, istället för att som jag trodde…..käka matrester.

 • Gräddkokt blomkålssoppa
 • Fiskpaket i folie
 • Lingonparfait

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Min knasiga familj!!

 1. Anki skriver:

  Haha … ja, så det kan bli! 🙂
  Ha en bra dag idag också!
  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Så det kan bli!
  Det är klart att du är fammo och inte någon mamma, det fattar man ju!
  Hoppas att dagen blir som beräknat och att inget strular tills sig med söndagsgästerna. Nu ska jag tillverka en citronpaj som mina gäster ska få som efterrätt i dag.
  Ha en trevlig dag!
  Kram, Ingrid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s