Måndag 23/9-19

Soligt och fint. Dock inte riktigt samma värme som jag blivit van vid. 14,7 grader i skuggan kl 10:33.

Börjar dock med gårdagen! Dom här finisarna var här på käk. Äldste sonen i den familjen var krasslig och stannade hemma. Som vanligt när jag lagar mat för fler så blir det till ett helt kompani. Tonårskillar brukar kunna vräka i sig käk.

Det var en riktigt trevlig familjemiddag, mycket prat och även skoj. På söndag ska jag med flera hem till dem för att gratulera till deras födelsedagar.

Massor av mat blev över. Men det gör ingenting. För de tar så gärna med sig hem. Men nu tog mina tomma matlådor slut, för i dem proppade sonen ner köttfärspaj och ett flertal proppfulla lådor med potatisburgare med falukorv. Sen tog matlådorna slut, så då blev det kasse med resterande mat. Sparade bara en liten bit köttfärspaj som blir min middag idag. Båda sönerna (och även sonen) har glupande aptit så det blir säkert inte svårt att göra slut på maten.

Den här helgen har båda sönerna suckat lite lätt över tanken på att jag, utan brådska, ska se mig om efter annan lägenhet. Då blir det flytt – IGEN! Men jag har lugnat dem med att det blir inte alls lika jobbigt som då jag flyttade från huset. Dessutom kan det faktiskt dröja flera år innan det ens finns en lägenhet till salu där jag kan tänka mig att bo.

Igårkväll hörde en kompis av sig med en fråga om jag har lust att bjuda på fika och umgås ett par timmar idag. Såklart jag vill det! Vilken jäkla tur att jag nyligen bakade kakor! Hoppas också på att det kan bli fika på balkongen.

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Måndag 23/9-19

 1. Ingrid skriver:

  Det är bra när man har något att ta till när det kommer gäster så där lite apropå.
  Jag städade frysen i dag och slängde de sista trötta bullarna, så nu får jag väl ta mig samman någon dag och sno ihop en bulldeg.
  Kram, Ingrid

 2. Ama de casa skriver:

  Trevligt med en massa kalasande 🙂 Falukorven hade jag absolut varit aspirant på även när det kom till ”dela på resterna”.
  Ha en fortsatt fin dag!

 3. Anki skriver:

  Det ser ut som det blev en bra dag! 🙂
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s