Skrytsam lördag 28/9-19

Oj vad jag är duktig ibland. Blir t o m lite imponerad över mig själv ibland, som idag.

Jag är ju lite nattuggla. På fredags- och lördagskvällen tillåter jag mig själv att stanna uppe så länge jag vill. Inatt till ca 02:40. Vaknade av väckningssignalen på mobilen i morse, utan att frestas till att bara stänga av den, klockan var då 07:30. Upp och kollade på Skavlan på svt-play.

Lingonparfait gjorde jag i ordning därefter. Den ska stå minst 5 timmar i frysen och därefter minst 1 timme i kylen. Därför måste den göras tidigt.

Nu är klockan 09:56, lingonparfaiten står i frysen. Diskmaskinen är snart klar. En liten fuskdammsugning är avklarad. Wow, vad jag är duktig ibland!

En grå dag idag. Med bara 14,2 grader. Känns ändå skönt (och friskt) med öppen balkongdörr.

Vin köpte jag hem igår precis enligt min plan. Provsmakade ett glas i natt. Helt OK. Om ett par timmar ska jag duka inför middagen och börja lite smått med middagen.

Idag ska det bli:

 • Hemlagad potatis- och purjolökssoppa (har jag faktiskt aldrig gjort förut) (klimatsmart med svensk potatis, svensk purjolök)
 • Kycklingspett (svensk såklart) kokt ris (inte så svenskt då) eller matvete och currysås med krispsallad till
 • Lingonparfait
 • Gurkvatten, bubbelvatten, JP Chenet Cabernet-Syrah (franskt rödtjut)

Visste ni att italienarna eftersötar många av sina rödviner? Men bara de som ska till Sverige, därför att dom vet att vi är riktiga godisråttor. Tanken är såklart att den sötare smaken i deras viner ska falla oss så i smaken att vi enbart köper dessa viner. Inom ”vinläderna” blev det ramaskri över italienarnas tilltag. Ett rödvin ska normalt innehålla maxhalten 4 av socker. I de italienska vinerna är det inte ovanligt med sockerhalt 14!!! Så dumt. Varför ska vi luras att dricka en massa socker? Gillar inte deras tilltag och köper inte italienska viner.

Bojkotter jag sysslar med:

 • Italienska viner pga av det jag förklarat ovanför här
 • Israeliska varor pga deras tilltag och olaga bosättningar på mark de ockuperar

Ja, jag vet…….min bojkott leder inte till någonting så länge inte mer eller mindre alla bojkottar på samma sätt. Men det ger i alla fall mig själv ett gott samvete.

Nu ska jag sova ett par timmar till!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Skrytsam lördag 28/9-19

 1. Lantlivsbilder skriver:

  Hoppas du får en trevlig bjudning.
  Svante

 2. Ingrid skriver:

  Och jag bojkottar danskt kött och ägg, fast jag vet inte om jag sett några danska ägg över huvud taget, men desto mer dansk fläskfilé som lägger där i köttdisken och ser stora, tjocka, maffiga och billiga ut. Aldrig i livet!!!
  Lycka till med dagens middag. Det låter jättegott tycker jag!
  Kram, Ingrid

  • surridurr skriver:

   Nääe håller med dig. Av djuretiska skäl är det otänkbart med annat kött och ägg än från Sverige. Helst även från ens närområde.
   Tack, ja jag hoppas det blir bra.
   Kram

 3. Ama de casa skriver:

  Jösses… Jag blir matt bara av att läsa om din effektivitet… 😉 Du är helt klart värd några (många!) timmars mer sömn 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s