Foto-städning…..

Det här projektet att sortera och spara foton, så att de verkligen finns lagrade på ett hanterbart sätt, är verkligen tålamodsprövande och tidskrävande – samtidigt som roligt.

Den här killen (mitt nästyngsta barnbarn) var några år senare än när fotot togs, hemma hos mig. Jag hade nyligen skaffat en extern minnesbank för att förvara alla mina foton i. Dels alla nya, men hade också digitaliserat gamla foton att finnas där. Tänkte att det är perfekt. Både hängslen och livrem. Nu skulle alla foton sedan min barndom, mina barns barndom och framåt finnas för alltid.

Trodde jag ja!

Hade det externa minnet placerat högt upp på en hylla, oåtkomligt för alla små. Då var mitt barnbarn hos mig, närmare tre år. Jag tankade just då över några nytagna foton till det externa minnet. Därmed var det kopplat till datorn.

-Vad är det här, sa barnbarnet och drog i sladden mellan pc:n och det externa minnet högt upp…….så det externa minnet for i backen och gick sönder totalt. Inga foton gick att rädda.

Felet är såklart mitt som inte genast tog bort kopplingen mellan pc:n och minnet, då han kom, samt vände ryggen till! Och det är såååå tråkigt att i stort sett alla mina foton från barndomen är borta, liksom från mina barns barndom.

Till min glädje har jag dock hittat några lagrade foton (som detta) och dom försöker jag nu säkra på alla möjliga sätt.

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Foto-städning…..

 1. Ingrid skriver:

  Vilken härlig bild på en lite busunge!
  Lycka till med din kampanj ”Rädda foton”.
  Jag var igång ett tag i går eftermiddag, men luften gick ur mig ganska kvickt, så nu ligger det för tillfället nere.
  Kram, Ingrid

 2. Ama de casa skriver:

  Men vilken otur! Trist när bilder försvinner… Vi (okej, Anders) har sett till att vi har vårt stora fotoarkiv på backuper på externa hårddiskar både hemma och hos ett par grannar. Sen finns det uppe i molnet i cyberspace också. Hängslen och livremmar, men man vet aldrig vad som kan hända ändå.
  Hoppas du hittar fler av dom härliga bilderna!

 3. Uddmor skriver:

  Tråkigt, men även om externminnet gick sönder bör ju originalbilderna ha funnits kvar i datorn?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s