Tisdag 1/10-19

Solig höstdag. 8,6 grader i skuggan. Kylig och klar luft. Sån där luft som är så härlig att andas. Emellanåt kommer en blåst som är onödigt kall. Men som sagt en vacker höstdag.

Snart mitt på dagen. Kanske dags att ta en dusch och klä på sig då?

Läste både i gårdagens och dagens lokaltidning om elevhälsovården inte fungerat på flera år på en ganska stor skola i en av kommunens tätorter. Elevjournaler som ska förvaras inlåst låg i en ej inlåst plastäck. Inga elevvårdsuppföljningar har gjorts. Vaccinationer har uteblivit. Uselt skött alltså.

Så klart det fanns skolsköterska där som sedan sade upp sig och sedan dess har skolan varit utan skolsköterska. Uppenbarligen har den fd skolsköterskan inte skött sitt uppdrag eller så har skolans tighta budget gjort att skolsköterskan inte mäktat med. Hur det än är så är det illa skött av ledningen anser jag. Nu arbetar ledningen för fullt med att ta rätt vi vilka vaccinationer som uteblivit och för vilka, så det är väl ingen större fara skedd ändå, eftersom eleverna kommer att få sina vaccinationer.

Vet också att både lärare och skolsköterskor har det väldigt tight och tufft att utföra sitt arbete pga snålt tilltagen budget. Kommunen är till ytan stor. Skolsköterskor åker runt till flera skolor där transporttiden knappt ryms inom tjänstetimmarna och sedan ska allt skötas vilket innebär många timmars övertid varje dag. Inte hållbart.

Såg ett litet, gulligt 1,5-planshus till salu inne i stan. Taxerad lokalyta 84 kvm, golvyta 110 kvm, tomt 169 kvm. Hmmmm, kanske skulle vara något tänkte jag.

Men det visade sig inte vara för min plånbok. 4.500.000 kr.

Kollat läget i min Googlekalender. Det är faktiskt en väldigt bra kalender. Man kan ha den för sin privata skull. Eller för privat samt familj. Alla möjliga kombinationer. Jag har den för mig privat, för partiet och de familjemedlemmar som är anslutna. För varje notering jag gör i almanackan bestämmer jag vilka som ska se den. T ex familjens födelsedagar, bokade familjemiddagar osv ser bara de anslutna familjemedlemmarna. Inbokade partimöten ser bara de berörda och jag. Mina läkarbesökstider, hårklippningstider osv ser bara jag själv. Både familjemedlemmarna, partiet och jag kan alltså lägga in händelser och bestämma vilka som ska se dem. För att enkelt skilja dem åt kan man bestämma olika färger för familj, privat, parti, arbete eller vad som. Googlekalendern kan jag komma åt både på mobilen, paddan och PC:n.

Har jag bara koll på min kalender så glömmer jag inget. De närmaste dagarna t ex:

 • Partimöte med kommunala gruppen
 • Ev gå på höstmarknad med barnbarn
 • Representera partiet på ett öppet hus för kommuninvånare
 • Ett par släktfödelsedagar
 • Fönsterputsaren kommer
 • Partigruppmöte
 • Nämndsmöte

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Tisdag 1/10-19

 1. Lantlivsbilder skriver:

  Kårböleväder: +0,4 grader, blåsigt, mulet, och ganska stora snöflingor, som dalar ner, dock inget som lägger sig på marken ännu.
  Svante

 2. Ama de casa skriver:

  Här har födelsedagsmånaden precis börjat, klockan är inte 9 på morgonen ännu. Ändå har vi hunnit uppleva väldigt blandat väder. Sol, regn och moln. Ibland alla samtidigt 😀 Varmt och skönt är det i alla fall. Skulle gissa på en sisådär 24 – 25 grader? 🙂

 3. farfar hebbe skriver:

  Nej fy så moddigt det var,värst mellan Dorotea och Ramsele,inte kul med sommardäck..Tråkigt när det int funkar som det ska på skolan,hoppas det fixar sig..Haé Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s