Söndag 6/10-19

Hösten är verkligen här. Börjat kännas lite kallt. Lakritskillen provar lite olika mössor inför den ännu kallare säsongen som kommer så småningom.

Det har blivit någon dags uppehåll i bloggeriet. Fullt upp, kan man säga att det har varit. Dels var det ett helt måste att faktiskt ”slå runt” lite med kompisar på fredagskvällen. Hahahaha, nej så allvarligt var det inte.

Vi var ut och käkade. Sen förflyttade vi oss hem till en av dem och där blev det fortsatt babbel, skratt, vin och sång. Undrar just om grannarna tyckte att vi sjöng vackert?

På lördagskvällen var det dags igen, men då betydligt lugnare.

Ungefär så här har jag betett mig.

Vilket borde vara helt otänkbart med tanke på att det ska fotas och värderas här hemma hos mig………men jag sköt upp det mötet ett par dagar! Oavsett om det blir flytt snart eller längre framåt i tiden, eller inte alls…..så är det bra att ha fått en värdering gjord. Synd bara att det är så förbannat mycket grejer överallt. Sist då dottern var hemma tittade hon in i några skåp och garderober med tanke på detta.

Men mamma, nu får du skärpa dig, du har mer kläder, mer porslin, mer skafferivaror än vad en stor barnfamilj har tillsammans!

Precis så är det. Måste rensa ut. Men sånt kommer ta sin tid. Sen………någon gång. När jag ids ta tag i det kanske barnen kan komma och se om det finns kastruller, stekpannor, porslin som dom vill ha ……. för jag har verkligen galet mycket av allt. Men jag vill också bli av med en del möbler.

Gardinerna ska bort idag och det vita träet runt fönstren göras rent för på tisdag kommer fönsterputsaren.

Idag skiner solen på oss. Graderna är 7.6 kl 9:34. Tänk om det kan bli en sån där klar fin höstdag idag!

Som ni ser på fotonen här fanns det lite troll kring huset där vi bodde.

Bakom ett skjul, där en större fågel flög in i fönsterrutan och bröt nacken, vägrade jag sätta in nytt fönster. Vill INTE att någon mer fågel ska bryta nacken. Då det blev en öppning istället för en fönsterruta…….dök något annat upp!

Skjulet bestod av dels ett förråd för kräftfiske- och båtgrejer, dels ett förråd för ved. Mellan dessa förråd fanns det en gemensam vägg åt ett håll, gemensamt tak och från andra hållet bara en större öppning med cykelställ mellan förråden. Bara förklarar ifall ni undrar över att där varit et fönsterruta och nu kan se skogen bakom…..

Barnbarnet här blev alldeles förskräckt då hon upptäckte det här trollet som tittar fram. Först då jag bar henne gick hon med på att sakta förflytta oss fram till trollet. Till slut vågade hon försöka hålla sig i trädstammen på samma sätt som trollet gör – på nära håll. Kanske ska ta och visa henne fotot nu flera år senare!?

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Söndag 6/10-19

  1. farfar hebbe skriver:

    Ja det blev både färgglatt och gott..Oki det kan bli mycket plock inför en fotosession.Utrensning ur skåp,bestäm först hur många du måste ha av varje pryl,följ sedan den regeln stenhårt,(man behöver inte ha 70,11 av varje sak)..Haé Kram.

  2. farfar hebbe skriver:

    I min släkt har det aldrig funnits någon med namnet Bror,däremot känner jag ett par med namnet,båda något år äldre än mig.Namnet var nog vanligare på 30-40 talet tror jag..Haé Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s