Tidningsprenumeration mm

Har tyckt i flera år att lokalortstidningen är dyr att prenumerera på. Dessutom har det retat mig att priset jag betalar för att få tidningen i brevlådan fem dagar i veckan samt fullständig version elektroniskt, är detsamma som att bara ha den elektroniska varianten.

Någonting måste det väl kosta att trycka tidningen samt att dela ut den nattetid!

Sur över att det inte skiljer i pris att ha tidningen enbart elektroniskt och att ha den elektroniskt samt i papper så har jag fortsatt ha båda delarna.

Blir numera bökigt att kasta tidningarna då de inte längre får slängas i soporna, och framförallt……..så bör jag avstå från papperstidningen av miljöskäl. Så nu har jag sagt upp papperstidningen. Och då visade det sig att det numera skiljer i prenumerationsavgift, så tidningen blev helt plötsligt 1000 kr billigare per år. Alltså har jag gjort en vinst både ur miljö- och plånbokssynpunkt!

Ska ge mig ut i höstvädret och uträtta några ärenden på stan. Credentia som ska komma den här veckan och kolla balkongen lyser med sin frånvaro. Är det inte typiskt att man ska behöva tjata och nästintill skälla på sådana ställen för att de ska komma den tid de utlovat? Nåja, ska inte tjata eller skälla ännu. Dom har eftermiddagen på sig samt morgondagen.

Fick förresten ett foto av sonen på en cool kille i solstolen på semesterresa förra veckan. Det är mitt yngsta barnbarn. På lördag ska vi dit och gratulera honom på hans 3-årskalas!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Tidningsprenumeration mm

 1. Ingrid skriver:

  2940:- per år betalar jag för Gotlands Allehanda och får då pappersupplagan 5 morgnar/vecka och så e-tidningen. Det går inte att få enbart e-tidning och jag vill ju ha min papperstidning så att jag kan få sitta där och bläddra och lösa sudoku och korsord. E-tidningen använder jag bara när jag är bortrest eller om tidningsbudet missat att lämna av någon till mig. Här har vi insamling av tidningar, så det är inga problem med att bli av med dem.
  Det var verkligen en tuff kille på det där sista fotot!
  Kram, Ingrid

  • surridurr skriver:

   Farmors lille tuffing! Från och med idag har jag enbart e-tidningen. Går utmärkt att lösa korsord och sudoku, samt att bläddra i blaskan. Men jag vet…..det är en vanesak att faktiskt hålla i papperstidningen. Men det fungerar lika bra på paddan eller PC:n. Mobilen däremot så blir det för litet tycker jag.
   Kram

 2. Anki skriver:

  Har tänkt göra detsamma … ja, säga upp papperstidningen alltså. En besvärlig detalj bara … vi behöver papper för att tända i spis och kakelugn … om vi slutar med tidningen så blir det dåligt med ”tändpapper” … och reklamen har vi sagt ifrån oss! Hm … får tänka lite till 🙂

  • surridurr skriver:

   Du har ingen granne inom rimligt avstånd som har tidningen? I så fall skulle ni kanske kunna dela på prenumerationen, så att du kan ta över tidningen efter grannen? I så fall skulle du kunna säga upp papperstidningen!
   Eller……finns det pappersinsamling någonstans där du skulle kunna svänga förbi med bilen då och då för att hämta en trave med tidningar istället för att lämna?
   Det var bara några förslag.
   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s