Söndag 20/10-19

Utrensning:

Nu är det mycket som ska bort. Både smått och stort. Äntligen har jag (efter 10 år) insett att jag inte bor i stort hus längre. Har för mycket av allt. T ex för mycket porslin. För mycket kastruller/grytor…….osv! Kan inte behålla allt av sentimentala skäl (arv).

Äntligen har jag kommit mig för att försöka göra mig av med mycket. Först måste barnen få ta det de vill ha. Därefter blir det till att sälja av en hel del.

Sånt här t ex. Inte riktigt min stil. Behållt ändå pga sentimentala skäl då jag ärvt detta. Men det går inte att behålla allt av sentimentala skäl. Dessutom har jag mellan 22-24 av tallrikar, djupa tallrikar, assietter, 12 av kaffekopparna……. Puh!

Väldigt praktiskt om man ibland dukar för väldigt många alltså. (När dukar jag upp för 20-24 personer? Hur skulle de ens få plats i lägenheten?)

Lär bli billigt loppis för att bli av med det. Om nu inte barnen snabbt bestämmer sig för att ta hem det.

Måtte jag sent omsider lärt mig att jag bor i lägenhet…..inte ett ganska stort hus där allt får plats! Alltså att flytta till en mindre lägenhet är rent praktiskt en omöjlighet.

Men å andra sidan…….då jag lyckats bli av med allt överinnehav av möbler, porslin, kläder, lakan, handdukar, redskap fan och hans moster osv så kanske jag kommer att trivas så bra att jag inte vill flytta?

En mindre lägenhet innebär mindre att städa. Men med mera luft och färre möbler blir det mer lättstädat i en fyra.

Kvarstår att trapporna inte är roliga här. Jag vill ha raka trappor, vilket det inte är här. Och då får jag fundera på om trapporna är tillräckliga skäl för att flytta. Flyttar jag då till mindre bostad så lär jag vara övermöblerad igen!!! Fniss, hur man än vänder sig har man svansen där bak!

Den lägenhet jag var så intresserad av hoppade jag alltså av i förtid. Pinsamt att först visa så stort intresse och sedan hoppa av innan budgivningen ens kommit igång. Kollar inte alls efter annan lägenhet nu. Hur det än är så är det ett attraktivt bostadsområde där jag bor, förhållandevis billiga hyror. Vem vet…….inom en 10-15 årsperiod kanske det kommer att dyka upp en mindre lägenhet här som jag blir intresserad av? Om jag då hunnit göra mig av med ännu mer prylar så kanske det blir möjligt att köpa en mindre lägenhet här i området!?

Så tokigt att jag blev så ivrig att köpa den lilla lägenheten jag var intresserad av, engagerade barnen, kompisar, släkt och vänner, mäklare…….men det hade bara inte gått. Pinsamt! Typiskt mig.

Mäklaren är dessutom en kompis till en son……och som därför ställt upp lite extra för mig…….som sagt pinsamt. Ännu mer pinsamt.

Jag kommer aldrig mer bo på samma ytor som i huset. Och att jag ensam inte får plats med allt i en fyra innebär att det är jag som har för mycket. Att jag ensam fyller alla garderober med kläder betyder detsamma.

Inom kort ska sopsäckar med kläder, handdukar, lakan, sängkläder ut, efter att barnen först fått ta det de vill ha. Efter allt överflöd av precis allt vill jag ha mer av minimalistisk stil, tror jag.

DÅ kanske jag kan få plats i en fyra? Och kanske så småningom kolla på en trea eller kanske även på en rymlig 2:a?

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Söndag 20/10-19

 1. Anki skriver:

  Aha … du har ångrat dig ang. den lägenheten alltså. Du hittar nog en annan ännu bättre vid tillfälle 🙂
  Skönt ända att rensa ut sånt man har i överflöd – det bör jag också göra – för varför spara en massa porslin och kaffekoppar som vi aldrig använder …
  Ha en bra söndag!
  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Det är minsann inte lätt att flytta från ett stort hus till en liten lägenhet. Hoppas att du hittar något nytt boende där du kan trivas och där du får med dig de saker du har svårt att skiljas från.
  Ha en skön söndag!
  Kram, Ingrid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s