Jag har blivit med…..

…….. ny spis!

Är väl inte så mycket att ”orda” om. Men den gamla har trasslat så länge så att jag verkligen är riktigt glad över detta.

Själva ”insatsen” i fläkten var trasig, så jag trodde jag skulle bli tvungen köpa ny fläkt, men det fanns separat insats att köpa istället. Vilket också var glädjande.

Av bara farten köpte jag en ny gryta också.

Rensat ut bland mina kastruller, stekpannor, grytor och traktörpannor har jag också gjort. Innebär att nu är det gott om plats i det skåpet. Jag avskyr att ha det så knökfullt som det var innan. Det var ett skåp det. Många köksskåp kvar att rensa ur.

En dag har jag på mig nu att testa att laga mat på den här spisen innan ett kompisgäng kommer hit på middag. Hoppas det går bra!

Och så var det det här med balkongen. Undrar just om balkongen ovanför mig är på väg att rasa ner på min balkong? Fullt så illa hoppas och tror jag inte att det är. Men helt klart är det så mycket fukt i betongen så armeringsjärnen sväller och spränger betongen, så den släpper.

Våran ordförande ordnade så att någon kunnig person skulle komma och titta på skadan……och den personen skulle ha kommit senast i fredags förra veckan. Efter att ha blivit riktigt förbannad idag över att dom fullkomligt gav fasen i att komma förra veckan, inte ens meddelade att de inte kunde komma så har jag själv jagat på det företaget ordföranden anlitade idag, så att cheferna nu är helt införstådda att så beter sig inte ett seriöst företag. Så idag kom en av deras anställda (såklart samtidigt som spisleveransen). Den som kom kände jag väl igen sedan stambytet här i föreningen. Han är absolut inte det minsta kunnig inom detta.

Han fotade och talade om att det såklart går att laga! Glöm och dröm, här lagas ingenting innan en professionell bedömning gjorts om fortsatt bärighet, talade jag om. Jag visade den långa sprickan där mer betong är på väg att rasa ner. -jamen det är ju ingen fara, det är inga som går här utanför era balkonger, svarade han!

Betongen hamnar INTE utanför balkongen utan inne på balkongen, förklarade jag. -Jamen dåså, då är det ju ingen fara, menade han! Jo, det är en fara att vara ute på balkongen och få tung betong nerrasande på sig, förklarade jag.

Jamen då får du ju låta bli att vara på balkongen då, svarade han!!!! Grrrrr!!!!! Jag har köpt en lägenhet MED balkong som ska gå att vara på, och om han anser att det bara är till att låta bli att använda balkongen så förväntar jag mig att han ordnar en hyressänkning samt ger mig tillbaka en del av beloppet jag betalat för lägenheten för det var inte gratis precis! Har haft mina tvister förut med den här mannen under stambytet. Och han har fått lösa precis varende av de tvisterna – eftersom jag hade rätt. Så han vill inte bråka med mig.

Tack vare dotterns sambo som är inom branschen så vet jag hur man måste ta reda på hur mycket fukt det finns i betongen för att därefter bedöma om det är bråttom eller akut bråttom att åtgärda, så beskrev jag för den här arbetsledaren hur det ska gå till. Då gav han sig direkt och talade om att han kan ingenting om det här, så han kan bara dokumentera! Grrrr! Såklart han inte kan. Dom kunde lika gärna ha skickat hit en cykelreparatör för att fota på balkongen!

Åh vad trött jag blir! Den här arbetsledaren har ingen utbildning alls. Han bara ska se till att yrkeskunnigt folk de anställer för jobb…..ska göra sitt jobb på den tid som är bestämt.

Efter stambytet då städpersonalen inte lyckades städa i badrummen, då plattsättarna inte lyckades täta fogarna mellan kaklen, då målaren inte lyckades spackla och måla i gropar på en vägg, då yrkesgubbarna stövlade rakt in i lägenheten om och om igen på det svarta klinkersgolvet i hallet och städfirman inte klarade av att putsa bort skiten som satt sig i klinkersen – så blev den här mannen en alltiallo…..som fick försöka fixa det målaren struntade i, det plattsättarna struntade i, det städbolaget struntade i……osv. Han har knäskurat golv här hos mig och det blev till slut bra. Han har spacklat och målat samt fogat om de yrkesmännen inte kunde göra.

Men han är INTE kapabel att laga/bedöma skadorna på balkongen!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Jag har blivit med…..

 1. Anki skriver:

  Grattis till nya spisen! Är lite avundsjuk … jag vill också ha en ny spis 🙂
  Fin pumpagryta också … blir det pumpsoppa till helgen kanske?
  Bra att du står på dig … såklart ska en yrkesman kolla balkongen!
  Kram

  • surridurr skriver:

   Ja, jag blev riktigt glad då jag gick in i köket (och fick syn på nya spisen) då jag tog fram frukost. Den riktigt tunga grytan gillar jag också – dock inte pumpa, så det lär aldrig bli någon pumparätt lagad i den!
   Ja när jag sätter den sidan till så kan jag ställa krav som jag aldrig viker en tum ifrån. Om våran ordförande ens vågar andas ungefär samma syn som den här spellevinken gjorde – så blir det hyresförhandlingar omedelbart.
   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s