Balkongläget…….

En av kompisarna skulle ut och röka på balkongen. Jag följde med för att visa var på balkongen det är riskfritt att vara. OCH………

………till min förskräckelse…….ser jag en spindel som hänger i en tråd på balkongtaket. Hur i hela h-e har den hamnat där? Dras den till fuktig betong eller……..? En alldeles svart, tjock spindel. Troligen i samma storlek som en tumnagel…….bad min kompis på balkongen att ta bort den. Hon vågade inte. Sådärja, nu har vi lärt känna varandra lite mer…….konstaterat att vi båda har spindelfobi.

Ropade ut en annan kompis, som tog en av mina spindelpinnar och avrättade fulingen. Skönt!

Orm- och spindelfobi är inget märkligt. Tvärtom. Vi har under en bråkdel av människans tid på jorden levt i moderna samhällen. Den största/längsta erfarenheten vi har nedärvt i våra hjärnor är bl a spindel och ormfobi. Det kan vara väldigt farliga djur. Reflexen vi har att klia oss på kroppen för att det killas någonstans är också en överlevnadsinstinkt. Det skulle nämligen kunna vara en farlig fuling som kryper på oss och den måste vi genast göra oss av med.

spindel- (eller orm-) fobi är en överlevnadsinstinkt. Alltså inget att skratta åt.

Nåväl, nu var det balkongen det handlar om.

En snubbe var här för att kontrollera skadan och sa att det här ska de nog kunna lappa och laga. NEJ. Här lagas ingenting förrän fuktmätning har gjorts för att kontrollera bärigheten!!! Han tyckte att jag kanske inte ska vara på balkongen om det känns osäkert!! Meeeeen jag har betalat dyrt för den här lägenheten MED balkong så jag kräver en fuktmätning och därefter rätt åtgärd. Jag SKA ha tillgång till min balkong.

Vår ordförande ringde och meddelade att det ska göras en fuktmätning på alla balkonger i föreningen. De första fuktmätningarna blir på våra tre balkonger här på gaveln. Det ska påbörjas under kommande vecka. Tack, då är jag nöjd!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Balkongläget…….

  1. Anki skriver:

    Bra jobbat … ja inte med den stackars spindeln då, men med balkongen!
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s