Ett gemensamt minne med min bästis…..

……som vi pratade om, och skrattade åt ikväll.

Hon var väldigt ofta hemma hos mig på helgerna och sov över.

Jag hade ett jättelång skrivbord i mitt rum. Med tre hurtsar, en i varje ände och en i mitten. Utrymmet mellan ytterkantshurtsen samt mitthurtsen var tillräckligt stort för att ha varsin luftmadrass på varsin sida om mitthurtsen.

Alla tre hurtsarna stod på ben. På helgerna brukade vi ha varsin luftmadrass på varsin sida om mitthurtsen. Under mitthurtsen hade vi en trave Kalle Anka-tidningar, varsin ficklampa och kex. Så arrangerade vi filtar eller sängöverkast från bordsskivan ner till golvet.

Precis varenda helg var det lika roligt och spännande där vid våra kojor, att lysa med ficklampor, läsa tidningar, äta kex, samt prata med varandra där under mitthurtsen. Så mycket mer spännande än att sova i sängar!

Ikväll pratade vi också om då vi hade ett långt snöre där ena änden var fastknuten på kompisens stortå och den andra på min stortå. Vi hade nämligen bestämt att under natten väcka varandra med snöret, och gå upp och spöka för mina föräldrar. Till vår besvikelse på morgonen hade vi toksovit och inte alls spökat som vi skulle.

Istället hade det spökat hos oss i mitt rum! Vi ville nämligen att överkasten över bordsskivan och ner till golvet skulle vara heltäckande. Det tyckte inte mamma om. Hon var orolig att vi inte skulle få tillräckligt med syre. Så medan vi sov som två utslagna hjältar hade varje natt något spöke varit in i mitt rum och lyft bort överkastet en bit vid bådas huvudände!

Tänk att så lite kunde roa oss så!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ett gemensamt minne med min bästis…..

  1. Anki skriver:

    Härliga barndomsminnen! Roligt att få minnas tillsammans med någon som var med då det begav sig 🙂
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s