Torsdag 24/10-19

Efter flera dagar med bara grått väder och hotande regn, var det väldigt skönt med ett avbrott idag med soligt och fint väder. Inte heller så kallt.

Idag har jag haft mycket att göra så jag hann inte vara ute mer än en kort stund.

Upptäckte idag att det var något knas med matleveransen från butiken igår. Skafferivarorna hade jag ännu inte plockat undan. Upptäckte att det ena paketet med mathavre var öppnat! Så idag fick dom komma med ett nytt paket. Man kan ju undra hur det kommer sig att den som plockar i varorna inte ser att ett paket var öppnat!?

Nåväl,….fram mot eftermiddagen var det matlagning. Typiskt att kompismiddagen blev direkt inpå att spisen levererades, innan man liksom lärt känna spisen. När allt är nytt så blir man lite stressad……för att allt ska vara klart i tid!

Finesser som jag inte är van vid är att det finns mattermometer till spisen, som man ställer in på den temperatur man vill ha i matvaran, i detta fall kycklinglårfileer. Så en pipsignal informerade mig om att nu är det lagom temperatur i filén. Sånt här är säkert ni andra vana vid, men för mig var det något helt nytt. Det fungerade bra. Vilken lycka……att ha en fungerande ugn!

En av mina ”bästisar” kom först, tack och lov. Currysås skulle göras. Jag är usel på att laga sås. Så hon hoppade direkt in och lagade såsen. Tack!

Jag har två bästisar, den andra kom också ikväll. Vi har inte känt varandra mer än 5-6 år, men känner varandra utan och innan. Fast han själv är sjuk så har han både tid och ork att bry sig om oss nära vänner. Vi bestämde också att börja träffas lite då och då för att luncha ihop. Ytterligare en kompis var med. Supertrevlig. Vi har inte träffats så många gånger, men det är verkligen som att vi kan prata med varandra om allt.

Nästa träff med oss fyra blir strax efter nyår. Innan dess ska jag träffa min första bästis för att städa ur/ransonera bort det överflödiga i mitt ena källarförråd, den andre bästisen ska jag luncha ihop med ett antal gånger också.

Troligen träffas vi också på måndag igen. Då kommer syrran och svågern, och han vill träffa dom också, så vi tar nog en fika härhemma tillsammans med honom.

Och nu är det som ett bombnedslag i både matrummet och köket. Får vara ett par timmar till, eller kanske tom till i morgon.

Hade spotify på under middagen. Med progg. Det var uppskattat!

Många skratt, lite politik och annat har förhandlats ikväll.

Vi hade knytis, som vi brukar. Men den som står för middagen står för det mesta så klart. Öl, vin, två sorters hembakad sockerkaka hade kompisarna med sig.

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torsdag 24/10-19

  1. Anki skriver:

    Ser ut som en trevlig sammankomst med vännerna 🙂
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s