Flugsvärm

Av kommunen har alla hushåll fått sopkorg och soppåsar som ska användas för matavfall, fruktskal, kaffesump mm.

Så långt låter det ju bra. Men kärlet är utan lock.

Det blir väldigt lite avfall i den här hemma hos mig. Det avfall som blir är mest kaffesump, fruktskal och använt hushållspapper, tömmer påsen trots minimalt innehåll, varannan dag. Någon dålig lukt hinner aldrig uppstå.

Lik förbannat så är det dag nr 1-2 en liten äcklig flugsvärm som flyger upp ur påsen då jag lägger i nytt avfall/tar ur påsen. Blääääää

Har tänkt att jag nu ger upp – slänger alla sopor i samma soppåse igen! Då uppstod aldrig det här problemet.

Där syrran/svågern bor har de också fått matavfallskärl med tillhörande papperspåsar. Men deras kärl innehåller också ett lock. Dom tömmer också kärlet varannan dag. Ingen lukt. Inga flugor.

Köp ett lock till kärlet då, är lätt att tänka. Men mig veterligt finns inga lock passande till det här kärlet.

Köp ett nytt kärl med lock då, är också lätt att tänka. Kan man absolut göra. Men då verkar inte de gratis papperspåsar vi invånare får passa. Kan såklart ha vanlig plastsoppåse i istället – men då får jag inte kasta den i våra sopkärl.

Jag vill agera miljövänligt. Men har aldrig haft en flugsvärm så länge jag slängde alla sopor i samma soppåse……också utan lock. Gissar jag slapp flugsvärmen pga det var mer blandat avfall.

Om det ska innebära att mer miljövänlig hantering ska innebära en flugsvärm så säger jag nejtack, till kommunen har en bättre lösning!

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Flugsvärm

 1. Anki skriver:

  Jobbigt detta … och absolut inte kul! Vi har numer påsar av återvunnen plast till matavfallet … de förbränns på biogasanläggningen i Linköping och blir biogas bl.a. till bussarna … Tycker det funkar bättre än papperspåsarna. Jag har en liten emaljhink med lock som passar precis till påsarna – måste ha lock för att inte eventuella möss ska ha fri tillgång till läckerheterna 🙂

 2. Ingrid skriver:

  Vi har nedbrytningsbara plastpåsar till komposten och en liten behållare med lock, fast locket är inte tätt utan har lufthål. Jag har aldrig varit med om att det kommit flugor från komposten. Däremot är jag väldigt irriterad på småflugor/bananflugor, som lär ska heta sorgmyggor, som kommer från blomkrukorna. Jag tror att man får dem med blomjorden. Det enda sättet att bli av med dem är att inte vattna, men då dör ju växterna……
  Hoppas att du har en skön onsdag!
  Kram, Ingrid

 3. farfar hebbe skriver:

  Oki,det är lika hos mig,en hållare för påsen utan lock,,jag viker ihop påstoppen när jag har lagt i något,funkar bra..Klart det blir sådant jag gillar,har ju testat det mesta tidigare,så det kan bli en variant på en rätt jag lagat tidigare.Haé Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s