Idag då…..

Lika fantastiskt väder igen. Men idag var det inomhusgrejer som gällde. Svågern är en fantastisk person. Smart, intelligent, välutbildat och haft ”avancerade” jobb, innan han valde att gå i pension.

Dessutom är han en riktig praktiker. Tror inte det är så vanligt med den kominationen. Han har verkligen en förmåga att själv tillverka sådant som behövs. Även redskap/mallar som behövs…..men inte finns på marknaden t ex.

Jag hade en blender i bra storlek och vars behållare var i glas istället för i plats, vilket jag gillar. En packning till den gick av och vätskan rann ner i motor. Låter för mig inte så bra då vätskan rinner ner i en elektrisk maskin. Efter att han kollat den så går det bra, MEN jag måste ha ny packning, vilket inte fanns att få tag på. Så han köpte grejer och tillverkade en fullt fungerande packning!!! Och nu fungerar den igen!

Så var det hushållsassistenten som gått sönder då (inte just den här som är på bild).

Startade jag den så knatade den iväg på bänken, lät fruktansvärt illa och började slå sönder sina egna detaljer. Den visade sig vara utom all räddning. Ny likvärdig kostar runt 6000kr. Vilket jag inte uppskattar så jättemycket efter dyrt spisinköp med en del ”kringgrejer”.

Tillsammans kollade vi på nätet efter att ha resonerat ihop oss om vad som är viktigt för mig. Den SKA kunna riva och skiva i olika storlekar, samt hacka nötter och liknande. Lyckades hitta en variant för 1000kr. Så klart slutsåld i butikerna häromkring. På webb-lagret fanns det några stycken kvar. Beställde genast hem en sådan! Så snart är det problemet också löst!

Tack pappa…….han hade en apparat (vad den nu kan heta) som klarar av att knåda hyfsat stora degar samt vispa t ex grädde eller ägg. Den har jag nu hemma hos mig. Men använder den sällan. Har inte behövt eftersom jag hade hushållsassistenten. Nu när den gick och dog så klarar jag mig med 1000 kronorsvarianten, eftersom jag har pappas…….degmaskin…..eller vad det nu kan heta.

Efter att inredningen i ett av köksskåpen är ändrat för att passa bättre så kommer jag nu kunna ha plats med både ”degmaskinen” samt den nya köksmaskinen. Och så blev skåpet urstädat också!

Vilken familj jag har! ❤️❤️❤️

Om surridurr

Tankar om stort och smått, huller om buller
Det här inlägget postades i Dagens tankar. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Idag då…..

 1. Ingrid skriver:

  Det är gott att ha praktiska personer till hjälp. Min äldste son är en sån – han löser det mesta och han gör det gärna dessutom.
  Nu gör jag inga storbak längre, så jag klarar av att knåda dem för hand, men förut hade jag en Assistent från Electrolux och den behövdes när man bakade på 2 l mjölk en gång i veckan.
  Ha en skön eftermiddag!
  Kram, Ingrid

 2. Anki skriver:

  Så bra det blev till slut! Numer bakar jag ju nästan inte alls, men jag har en gammal Electrolux hushållsassisten från slutet av 40-talet ifall jag behöver en stark degblandare … ärvde den av svärmor och den funkar fortfarande. Bytte en drivrem på den för många år sen … och det finns fortfarande reservdelar att få tag på!

  • surridurr skriver:

   Min var också en Electrolux, och var gammal, men inte lika gammal som din. Min var tyvärr helt slut i motorn. Men den har varit en trogen tjänare, som skivat, hackat, rivit, vispat och knådat deg. Din måste väl vara en mirakelmaskin som hållit så länge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s